Vladimir Megré

 Vladimir Nikolaevich Megré, født 23 juli 1950 i Kuznichi landsbyen, Gorodnyansky District, Chernigov region i Ukraina, er en velkjent intreprenør og forfatteren av bokserien Russlands klingende cedartrær.

Han tilbrakte mesteparten av sin barndom med sin bestemor Efrosinia Verkhusha, som var landsbyhelbreder.

Som tenåring besøkte Vladimir iblant sin far Feodorit, en prest av Trinity-Sergijev klosteret. Senere ble han vist det bildet «The One and Only» som han beskrev i sin andre bok før bildet ble åpenbart for verden.

Vladimir startet et selvstendig liv tidlig og forlot foreldrenes hus i en alder av 16. Siden 1974 bodde han i Novosibirsk og jobbet som fotograf med Novosibirskoblfoto, et serviceselskap.

I begynnelsen av perestroikaen på slutten av 1980-tallet, var han president i over-regional sammensluttning av siberske entreprenører. I 1994-5 organiserte han to store handelsekspedisjoner med en flåte av dampskip langs elven Ob mellom Novosibirsk og Salekhard for egen regning. På denne turen traff han Anastasia i den sibirske taigaen. Det ble et møte, som forandret hele hans liv.

Det hadde vært en hemmelighet i lang tid for slektninger og venner hva som fikk ham, en entreprenør med ti års erfaring, til å oppløse sin eiendom og bruke sine sparepenger på ulønnsomme handelsturer. Mysteriet ble avslørt i hans bøker med Anastasia som hovedpersonen.

Gjennom 1996-2006 ble det til ni bøker oversatt til 20 språk, solgt i over 11 millioner eksemplarer.I 1999 grunnla Megre «Anastasia Foundation for kultur og Creativ Støtte» i byen Vladimir og lanserte nettstedet www.anastasia.ru. Forfatteren holder forelesninger og pressekonferanser i Russland og andre land.

De mest aktive lesere av bokserien samles i foreninger, blant annet med det formål å danne familielandsteder og bosettinger.

I 2010 kom den siste boken i rekken: «Anasta».

Du kan hente kopi av Anastasiabøkerne på engelsk her!