Et forsøg på en ny historieskrivning

Newton viede en stor del af sit liv på KRONOLOGIEN; en fysisk diciplin etfer hans mening! Er moderne historieforståelse fup og svindel?

History-Fiction_or_Science

Historien som vi kender den, om antikkens og middelalderens verden, har vist sig at indeholde grove fejl. Mange fremragende forskere op gennem tiderne har forstået dette og forsøgt at gøre noget med det. Men det har vist sig at være en vanskelig opgave at bygge en ny, helhetlig kronologi.
Siden 1975 har en gruppe matematikere, hovedsagelig fra Moskva Statsuniversitet, arbejdet med denne oppgave. Det har frembragt interessante resultater, som både er blevet publiseret i bogform og i vitenskabelige tidsskrifter. Vi understreger, at dette nye kronologi-konsept først og fremmest er baseret på analyser af historiske kilder med moderne matematiske og statistiske metoder; og enorme databeregninger.

Opgaven med kronologi er at bringe hændelser i rigtig rækkefølge på tidsskalaen basert på tilgængelig informasjon. Denne oppgave er som skabt for moderne matematisk statistikk og informasjonsteori.
img_20161129_163638De humanistiske fakulteters metoder, hvor historie hører hjemme, er ikke i stand til at løse kronologiske problemer. New kronologi presenterer en anden opfatning af antikken. Ordet «antik» knyttes nu til XV-XVII århundrede e.Kr. altså med det, der skete for 300-400 år siden. Udtrykket «højantikken» gælder XIII-XIV århundrede e.Kr. og «tidlig antik» er allerede XI-XII århundre f.Kr. Går vi tilbage til før år 1000, kommer vi ind i et tomrum, når det gælder skriftlige dokumenter. (Dette er beskrevet i bogen Rekonstruktion).
Vore analyser af kronologi og historie åpenbarede frapperende fakta. Baseret på de af os anvendte matematiske metoder blev det bevist at Scaligers kronologi, og dermed hans forståelse av «antikken» og middelalderen, er fuldstændig fejl. Videre viste det seg at vores historie helt fram til slutningen af det XVI århundrede bevist er blevet forfalsket.

A. T. Fomenko, G. V. Nosovskiy

December-udgaven af det ansete magasin «Forskerforum» bragte en sidebemærkning om sir Isaac Newton.

Her gør de opmærksom på, at Newton, som så mange andre, er blevet tolket forskelligt igennem tiderne, og at hans OMFATTENDE forskning på felt som alkemi og bibelsk kronologi er blevet overset af historikere indtil NYLIG!

Hvilket naturligvis kan henspejle på værk af Fomenko og hans forskergruppe i Moskva!

Vil du lese den første boken i serien? Her er den som pdf. Vær oppmerksom på, at den er på fulle 84 mB:

 

Læs mere på Fomenkos hjemmeside