25.19.14.5 Jacobsen skremmer bort VGs kilder

VG burde nå ta Jacobsen-problemet alvorlig. Hva slags signaler er det Jacobsen sender ut ved å gå løs på VGs egne kilder? Vi er durkdrevne nok til å se forskjell på Sønsteli og Jacobsen, og bare svarteliste VG så lenge Jacobsen får styre over overvåkings- og etterretningssakene.

Men hva med alle andre som tror at VG er VG? Alle som sitter på en eller annen form for informasjoner som ikke passer Ap-staten? De leser dette tydelige signalet: Kom ihvertfall ikke til oss i VG! Vi tror ikke på deg likevel, men kan godt komme til å henge deg ut likevel, som en forskrudd herre eller avsindig ryktemaker!

For drøye tre år siden hadde VG en fremragende avsløring om den kjente torpedo Espen Lie som var blitt koblet sammen med britisk MI5 av den norske Stay Behind-lederen i den hensikt å bryte seg inn i det norske forsvars våpenlagre, stjele våpen, smugle disse til Nord-Irland og infiltrere IRA – i strid med et ukjent antall paragrafer i straffeloven. Det kostet tre måneders solid fotarbeide og skjult fotografering av hemmelige møter. Alt som først benektet viste seg å være sant. Tror VGs ansvarlige redaktør Bernt Olufsen at denne reportasjen ville blitt laget idag med Alf R Jacobsen som ansvarlig? Svar ja, og lytt til lattersalvene fra Platous gate!

Og hva med VGs eier, Schibsted-gruppen? Blir det løssalg av Jacobsen? Ånå, dere vet det kan bli dårlig, men er selvsagt ansvarlige eiere som respekterer redaktørplakaten uten billige hensyn til løssalg og slikt! Det var da godt. Noen ganger kunne vi faktisk ha misforstått.

Akkurat som redaktørene i Aftenposten, som står like fritt til å benekte og hvitvaske. Hadde bare alle aviseiere vært like selvoppofrende i sin etiske linje!

Som landets største avis er VG en viktig norsk samfunnsinstitusjon. I enhver borgerkrig vil partene forsøke å besette landets radio- og TV-stasjoner og andre viktige informasjons- og kommunikasjonskanaler. I Norge føres en borgerkrig som bare den ene parten vet om, inntil nå. Det er en farlig fordel, men hemmelighetskravet begrenser virkemiddelbruk etc. Derfor er den stille krig som utkjempes i VG (og andre redaksjoner) fortsatt ikke tapt, selv om det nå går farlig fort i den retningen.

Slaget om VG (og mange andre viktige media) vil i ettertid bli et av de mest spennende temaer å skrive historien om. I øyeblikket har talerøret Jacobsen makten, men det kan kanskje skifte?