21.37.2 Leif Arne Heløe

Sosialministeren i Willoch-regjeringen, Leif Arne Heløe, uttalte til VG i november 19931 at flere Høyre-statsråder hadde mistanke om at de ble avlyttet:

«- Hjemmetelefonen oppførte seg merkelig stadig vekk mens jeg var statsråd. Først da regjeringen fant, ble telefonen normal igjen, sier Leif Arne Heløe til VG.

Jeg opplevde mange ganger at det vi tidligere hadde snakket om på telefon, kom tilbake som et ekko senere, sier Heløe. Dessuten var det hele tiden skiftende lydstyrke på samtalene. For Heløe virket det som om telefonen ble tappet.

– Vi fleipet internt i familien med at vi ble avlyttet. Men jeg tok det aldri så alvorlig at jeg slo alarm om det Hadde det skjedd idag, hadde jeg fått saken undersøkt med det samme, sier Heløe.

Telefonproblemet var imidlertid så alvorlig at han snakket med andre regjeringskolleger om det. Da fikk han vite at også de hadde opplevd lignende rare ting med telefonen.

– Jeg er ikke sikker, men mener det bl.a. var Arne Rettedal og Astrid Gjertsen.»

Daværende forbrukerminister Astrid Gjertsen kunne overfor VG ikke huske noe vedrørende avlytting. Her kan Heløe huske feil. Men ikke angående Rettedal:

1 VG 28. november 1993.