I trit med jorden

Er det muligt, at vi er gået vild med måden vi går på? Lægen Peter Greb mener, at vi må op på dubberne!En musling eller en edderkop har ikke meget at lære og behøver ikke at gå i skole; den kan alt fra fødselen. Des højere vi kommer i udviklingsrækken, des større betydning har læringen. En kat er nødt til at lære at fange mus og et rådyr hvor og hvornår forskellige vækster er at finde.

Af alle skabninger er det nok vi mennesker, som ligger dårligst an. Bogstavelig talt. Vi kan ikke engang gå, når vi fødes! Men lære kan vi, og det fra første øjeblik. Selv om vi ikke har styr på lemmerne de første måneder, så iagtar vi vore omgivelser nøje for at lære, hva der forventes af os, og hvad det betyder at være menneske.

at være musling giver en viss tryghed. Det kan ikke gå særlig galt. Alt ligger jo i arvestrømmen.  Men med os er det stik motsat. Der er ikke den ting, som ikke kan gå fuldstændig i fisk.

Måden vi går på er vigtigere for legeme, sjel og ånd end vi tror. Dr. med. Peter Greb har tilbragt 40 år med den menneskelige gangart. Naturlig gange er ikke en ny teori eller en ny metode, men minder os om,  at vi er skapt til at sætte forfoten ned først. Spædbarns første skridt viser det.

Hans-Peter Greb lærer os legende let at genfinde styrken og blive af med stive bevægelsesmønstre, som er medvirkende ved en række sygdommer: Venøse lidelser, astma, rygsmerter og tidlig aldring.

Køp hans bog «Ballengang» gennem Koha-Verlag.

Bogen er på tysk, men her er en optagelse fra et foredrag holdt på engelsk: