Terje Tvedt om nasjonalstatens oppløsning

Samfunnsrefseren Terje Tvedt

Fra ytterste venstre har Terje Tvedt lenge hatt for vane å bruke det tunge skyts mot det etablerte samfunn. Et godt eksempel er hans kritikk av Norges delaktighet i ødeleggelsen av Libya. Nu har han øyensynlig gjort det igjen. NRKs Leif Ekle skriver:

Professor og forfatter Terje Tvedt skriver frem hoderystende vantro i leseren, skriver anmelder Leif Ekle om boken «Det internasjonale gjennombruddet».

Terje Tvedt beskriver sylskarpt Norges historie i etterkrigstid. Hvordan de glade 60-årene førte til at norske bistandskroner fløt til utallige usiviliserte stater. I hans synsvinkel var dette grunnlaget for at en ny ideologi kunne vokse frem. Vi var bærere og givere av demokrati, kvinnefrigjøring og menneskerettigheter, mens mottakerlandene var underutviklede diktaturer uten håp for fremtiden.

Men det var ikke bare en ideologi, som vokste frem. Hånd i hånd med den etablerte det seg en ny elite: Den «humanitær-politiske eliten»! Det var denne elitens politikk, som førte til masseinnvandringen og oppløsningen av norsk kultur.

Men selv om Terje Tvedt klarer å sette ord på denne eliten, klarer han ikke å gjennomskue, hva som ligger bak. For ham er ødeleggelsen av norsk nasjon og kultur en tragisk følge av villfarne demokratiske prosesser og politikere, som ikke skjønner, hvor deres valg fører samfunnet hen.

«Nasjonalstatens Oppløsning» tar et skritt videre og viser, at eliten ikke oppsto av 60-årenes bistandsnorge, men at denne eliten står bak, ikke bare samfunnsutviklingen, men også med hård hånd styrer oppvekst og avvikling av folkeslag og raser i et større historisk perspektiv.

Dermed kan Terje Tveds bok varmt anbefales som forberedelse til «Nasjonalstatens Oppløsning».

 

Bestill nå: oblente@gmail.com
Betal med vipps: 94255403
Paypal oblente@gmail.com
eller bank: 12540606585

166 sider 180kr fri frakt