«Seirherren skriver historien»

Har du hørt om den mørke middelalder? Om aggressive aper som, empire etter empire, kjempet seg frem til sivilisasjon i den evige kamp for overlevelse, survival of the fittest? Om den møysommelige veien frem til våre dagers «fredelige sameksistens», båret av demokrati og kristen moral?

Historien skrives av seierherren, sies det. Det er en kjent sak, at Pavekirken sved alt av, der de for frem, og plantet sine egne frø i asken. Slik er også Norges historie begrenset bakover til landets blodige kristning.

Det lille som ble igjen, som ikke lot seg utslette, ble demoniseret, dekket over og svertet til ukjennelighet. Arbeidet ble gjort så grundig, at de fleste av oss får hakeslepp, når en første gang kommer i berøring med Fomenkos enestående arbeid for å rekonstruere vår historie og dens kronologi.

Nedenstående filmsnutt kom i stand i samarbeid med Sylvie Ivanova. Det er en innføring i metodene som har blitt brukt for å skape det nåværende historiebildet. Itillegg blir vi presentert for bruddstykker av den historien, som det var ment å utslette.