Gravende eller Graverende journalistik

Det lyder næsten ens, ikke sandt. Journalisten Jonas Moestrup ved TV2-nyheder viser her et klassisk eksempel på, hvordan det ikke skal gøres. Uden at stille et eneste GRAVENDE spørgsmål tører han bare Statens Serum Instituts GRAVERENDE propaganda af på læserne.
Jonas Moestrup har sikkert bare gjort, som han plejer og klaret at komme rettidig hjem til middag. Lasse Vestergaard ved SSI har for sin del bare gjort det han er ansat til: At formidle den politisk korrekte propaganda.
Der er jo ikke noget galt ved at være propagandaminister. Problemet opstår, når han fremstilles som en videnskabsmand med høje grader: MD, PhD.i et institut, som folk flest forventer at høre sandheden og bare sandheden fra.
Men så enkelt er det altså ikke.
Lasse Vestergaard, som altså er højt uddannet og talsmand for selveste statens kernevirksomhed, når det gælder epidemologi, fremlegger her status for den epidemien, der nu lammer all verdens lande: Corona.
Han lægger ikke fingrene imellem. Dette er en grusom epidimi, og den dræber usædvanlig mange mennesker. Der er her tale om en overdødelighed helt ude af :

Det er voldsomt og helt usædvanligt, at vi ser lande med så høj overdødelighed på så kort en tid.

Så belægger han sine ord med mangfoldige fine grafer, som enhver kan studere i alle enkeltheder på den informative side, som Vestergaard iøvrigt er delagtig i.
Uanset hvor længe og hvor dybt man betragter graferne, er det umuligt at trække andre konklusioner, end dem, som Lasse fremfører.

Hvad er så problemet? Hvori består propagandaen?
Hele oplægget er ganske perfekt. Dermed bliver det også vanskeligt at gennemskue. På den anden side, når man ser bedraget, så bliver det åbenbart, hvad formålet er. Men lad os lige se på fakta først.
Netstedet euromomo.eu er nydeligt udformet og meget brugervenligt. jeg har opsøgt stedet mange gange under pandemien for at holde mig opdateret og hver gang glædet mig over tilgængeligheden.
Der er dog en ting, jeg har savnet, men alligevel tålt, fordi alt andet er så godt: Jeg har savnet tal, der var lidt ældre end de få år, der er vist på siden.

Men det var først med artiklen i TV2 at jeg blev klar over signifikansen. Da jeg læste Lasse Vestergaards markante ord: «Det er voldsomt og helt usædvanligt…!» da studsede jeg og blev eftertænksom.
statistik er jo djævelsk. Man kan som bekendt vride og vende på tallene og få dem til at fortælle helt modsatte ting. Men kunne det virkelig være tilfældet her, at Lasse Vestergaard og hele Statens magtapparat maler fanden på væggen med ufattelig overdødelighed, mens det i virkeligheden er modsat?

Menneskeheden er trods alt ældre end tre år. Hvordan så ting ud i gamle dage, altså før 2016? Det ville jeg gerne vide. Desværre fandt jeg ikke det på den SSIs fine side.
Da nu Sverige blev nævnt som et af de uheldige lande, der bommede på lockdown og derfor fik smage den «voldsomme og usædvanlige» overdødelighed, fandt jeg lige så godt en statistik frem, som viser dødelighed i Sverige de sidste 30 år.

Og se der: Årets Coronapandemi kom pludselig til at se usædvanlig beskeden ud. Altså, vi skal ikke længere end – hovsa, tilfældigvis før de år, som SSI har valgt at præsentere! – før vi kommer til år med lige så høj eller højere dødelighed.
Når Sverige i år altså har lavere dødelighed i år end i 2013, så kan man vel egentlig tale om en underdødelighed?

Faktum er, at Coronapandemien ikke stikker ud på grafen. Tvært imod er det forrige år, der er noget mærkeligt med. Der døde usædvanlig få i Sverige.
Lasse Vestergaard har altså sine ord i behold. Der er en usædvanlig overdødelighed i forhold til i fjor, men en usædvanlig underdødelighed i forhold til de sidste 30 år.

Hvorfor har SSI «tilfældigvis» udeladt den del af statistikken, som viser, at der er tale om en underdødelighed?
Hvorfor går en højt skoleret akademiker ud og kalder underdødelighed for overdødelighed, mod bedre vidende?
Hvad er det «staten» skal opnå med denne propaganda?

Faktisk er det ikke så vanskeligt at vide. For Danmarks Sundhedsstyrelse er allerede blevet taget med bukserne nede. I 2017 betalte Staten firmaet «Primetime» for at få flere til at tage HPV-vaccine. I den forbindelse blev en række GRAVENDE journalister, som stillede kritiske spørgsmål, i all hemmelighed sortlistet:

Registeret er lavet i forbindelse med, at Sundhedsstyrelsen hyrede Primetime til en stor kampagne, som i 2017 skulle få flere til at lade sig HPV-vaccinere.

Hvad er formålet med at sorteliste kritiske journalister? Det kan bare have et formål: Nemlig at styre den information, som folket modtager. Selvsamme information, som skal danne grundlaget for at kunne gøre et valg som selvstændigt og selvansvarligt menneske.
Staten forsøger altså målrettet at forhindre, at folket får den alsidige kundskab, som gør dem i stand til at træffe selvstændige valg. Den gør det, den kan for at give indtryk af en farlig pandemi, der hvor det måske ikke er andet end varm luft.
Hvad kan være grunden til det?

Se det er der, hvor konspirationsteorierne kommer på banen. Selvsagt har staten selv lavet grundlaget, substraten, som sådanne teorier kan vokse sig store i. Er det i virkeligheden en PLANDEMI?
Hvorfor er Jonas Moestrup ikke nysgærrig og begynder at grave?
Synes du også at alt dette her er mærkeligt?
Hvad med at spørge SSI eller ministeriet direkte?

Læs også inlægget om: Pandemien som øvelse