Forord

Jeg har jo tænkt på, om jeg også burde skrive hende og dronning. Men nej. Det ville ikke blive rigtigt. Jeg skriver ganske enkelt som det, jeg er: Mand.

Ikke på den måde, at det bare er mandeord, som kvinder ikke bør eller kan læse. Tværtimod indbyder bogen enhver til at bringe liv i gamle, forstokkede tankemønstre.

Det er livets skole, det handler om. Sødt i munden, men bittert i maven! … ville vi i det hele taget have været her uden dette søde?

Jeg har ofret smerten og modstanden meget opmærksomhed i årenes løb. Nu tørrer jeg støvet af mine fødder og våger at løfte blikket mod nye mål. Jeg ønsker at tiltale det højere i os. Det er det, jeg kalder kongen!

Flere har ment, at der burde være kildehenvisninger i bogen. Jeg har valgt at afstå fra dem. Dette er ikke et videnskabeligt skrift. Heller ikke en teologisk afhandling. Læseren er selvfølgelig velkommen til at gå mine påstande efter i sømmene og derefter dømme eller måske til og med fordømme min efterrettelighed.

Jeg har brugt ord og vendinger fra bibelen, dels fordi bibelen skal have æren, når der er noget at ære den for, dels fordi jeg har fået den ind med moders mælk, og så også fordi, der sikkert er mange, som vil føle sig hjemme med disse enkle ord.

Skulle din bibel imidlertid afvige fra mine citater, så husk, at selv bibelen har en lang lidelseshistorie bag sig med utallige tolkninger og oversættelser.

Køb bogen!