En anderledes skole

Denne filmen viser med all tydelighet at mennesker ER mennesker, uansett alder. Såklart er dette en dokumentar, men i tillegg er det en herlig film; som skapt for familiens lørdagskos!

Her er IMDBs ord om filmen:

«Summerhill, under ledelse af Zoe Redhead, er en 70 år gammel demokratisk skole, hvor elevenes stemmer veier like tungt som lærernes. Undervisningsdepartementets inspektør Wharton mener at skolen er spill av skattepenger og at den ikke lærer barna  den nødvendige respekt; hans assistent Myrtle derimot blir fort  tiltrukket af skolens særpreg.

Dramatikken topper seg i en rettssak om skolens fremtid. Advokat Geoffrey Robertson viser til skolens mange velrenomerte, tidligere elever men også, at en elev hadde overhørt en samtale, hvor Wharton  fortalte Myrtle, at departementet allerede hadde bestemt seg for å lukke skolen, og at inspeksjonen bare var et narrespill. Det fører til at Summerhill blir reddet, Myrthe begynner som lærer og elevene sjøsetter et piratskip med banneret «Frihet» for å feire seieren. To barn, hvis skjebne ved skolen var noe usikker, får også noe å feire.»