25.19.14.4 Jacobsen melder ut Jacobsen

Det faller helt inn i samme mønster at Alf R Jacobsen i VG innleder en kampanje mot bl.a. mot TV-serien «Bak din rygg» der han nå mener det stort sett kom frem «avsindige påstander»1 og henger ut en av programmets kilder for å stå bak «ville og udokumenterte påstander» – den samme Jacobsen som hadde opptrådt som konsulent for TV-serien og fått sitt navn med på rulleteksten! (Hvilket minner oss om at Jacobsen absolutt skulle være med på å skrive Ronald Byes «De visste alt»2, men siden glemte alt det kritiske om tjenestene han hadde vært med på der (se kap. 20.4.16), akkurat som Finn Sjue selv som etteranmeldte seg på «Vi som styrer Norge»3 og siden hyllet Jacobsen da han torpederte nettopp denne boken (se kap. 25.11.) Det er fint å være med og få se og påvirke, men så kan man torpedere etterpå!)

Da Georg Helskog, Aslaug Holm, Ronald Bye og Finn Sjue på vegne av bok og TV-serie i et innlegg i VG4 forsvarte seg og sine kilder mot VG-Jacobsens angrep, glemte de å få med seg TV-Jacobsen som sikkert også ville vært med på å forsvare TV-serien. Eller kanskje de visste at Jacobsen allerede hadde meldt ut Jacobsen fra TV-serien? Det ble ihvertfall tydelig da VG-Jacobsen illustrerte artikkelen med portretter fra redaksjonen for TV-serien, der TV-Jacobsen ble utmeldt fra TV-serien av VG-Jacobsen!

Historieløs eller ikke, Jacobsen lager ihvertfall en morsom historie om seg selv, og en del av denne blir nå samtidig VG-historie.

1 VG 25. januar 1996.

2 Ronald Bye med Finn Sjue og Alf R Jacobsen som medforfattere: «De visste alt». Tiden forlag 1994.

3 Viggo Johansen, Pål T Jørgensen og Finn Sjue: «Vi som styrer Norge». Aventura 1992.

4 VG 24. januar 1996.