25.18.29 Vi venter enda mer tildekking

I neste kapitel redegjør vi for informasjon som viser at Stay Behind, og derved E-tjenesten, må ha vært informert om Lillehammer-planene på forhånd og assisterte Mossad-laget. Dette har hittil vært konsekvent benektet.

Vi har imidlertid grunn til å tro at Lund-kommisjonen har funnet bevis som bekrefter våre informasjoner og derved at Stay Behind visste om og medvirket til aksjonen. Vi har også grunn til å tro at dette er vel kjent av tildekkerne, og at de nå har gitt opp å holde denne skansen.

Det planlegges derfor nå en ny dekkaksjon for Lillehammer-saken etter mønster av dekkaksjonen høsten 1995 over Spilhaug-apparatets egentlige identitet og rolle, der Sjue fikk med seg Ronald Bye for en «kontrollert» avsløring av et spesial-retouchert bilde – for å komme Lund i forkjøpet.

Denne gangen har Sjue fått med seg Jon Røssum, NRK-radios tidligere uredde Lillehammer-ekspert, som nå enten er bløffet eller styrt inn i en lignende operasjon av kringkastingssjef Einar Førde. Historien skal omskrives pånytt, ved hjelp av våre NRK-lisenspenger denne gangen, akkurat passe til at man får med det som ikke kan benektes, men benekter resten. Sikkert ved hjelp av «avsløringspreget» journalistikk og «scoop»-pregede intervjuobjekter. Nå kommer man til å si: Ja, vi visste, og hjalp litt til, men vi visste ikke om at det skulle bli noen henrettelse!

Det skal bli interessant å se hvem Sjue får tak i til å spille «avhopper» e.l. denne gangen. Ikke Siljeholt en gang til, vel? Kanskje Trond selv? Eller Ollestad, som har bløffet hele Norge tidligere?

En ny skanse. Gi bort noe i tide, så beskytter du resten bedre senere, når andre kommer med stoffet!

Men denne gangen går vi ut fra at alle har vett til å spørre: Hvorfor benektet dere det så iherdig før, da? Hvorfor skal vi tro et ord av dette nå?